Zdravstveni radnici UKC-a Tuzla neće biti cijepljeni vakcinama iz Srbije

2
386

Počela je distribucija vakcina proizvođača AstraZeneca, koje je Srbija donirala BiH. Prve su dostavljene u Mostar, Sarajevo, Goražde, Travnik i Zenicu.

Zdravstveni radnici u UKC-u u Tuzli neće biti vakcinisani ovim vakcinama ukoliko direktor te zdravstvene ustanove ne dobije pisanu garanciju da će adekvatne doze biti osigurane i za revakcinaciju.

“Rok trajanja vakcina je 29. mart. Ako sutra počnemo vakcinaciju, u roku od četiri do šest, a maksimalno nakon 12 sedmica možemo raditi revakcinaciju. Ovim vakcinama možemo aplicirati prvu dozu, a ljudima ne možemo garantovati da ćemo ih revakcinisati vakcinom istog proizvođača”, kazao je prof. dr. Vahid Jusufović, generalni direktor UKC-a Tuzla.

Inače, vakcine koje je donirala Srbija, namijenjene su za imunizaciju zdravstvenih radnika, a hiljadu i pedeset doza sutra će biti dostavljeno u Tuzlanski kanton.(ftv,tl)

2 Komentari

  1. Trebalo se prvo vakcinisati PREDSJEDNIŠTVO sa svim svojim savjetnicima pa bi se oni pobrinuli i za adekvatnu revakcinaciju.

  2. Samo JEDNA doza spasava od smrti, ali de to dokazi BejHa strucnjaku koji ne zna sastaviti prosto-prosirenu recenicu ili procitati slozeniju imenicu ….zapamtite, doktori su najveci antivakseri ! Za umrle i frisko pokopane Tuzlake i ta jedna doza znacila bi zivot, ali stranacki vojnik ima drukciju agendu….

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here