Zdravko Mamić u Livnu pet sati davao iskaz

Zdravko Mamić danas je u Kantonalnom tužiteljstvu u Livnu više od pet sati odgovarao na pitanja vezana uz optužbe na račun osječkih sudaca, ali i predsjednika Vrhovnog suda Hrvatske, koje je u listopadu dostavio USKOK-u.

Mamića je ispitao kantonalni tužitelj, a postupku je nazočila i zamjenica ravnatelja USKOK-a, koja je cijeli iskaz nadzirala, kako procedura i nalaže kad se traži pravna pomoć druge države. Potvrdio je to Mamićev odvjetnik Veljko Miljević. Inače, odmah po izlasku iz zgrade suda novinarima su poručili kako neće i ne mogu ništa reći, budući je istražni postupak u tijeku.

Raspisana tjeralica za Zoranom Mamićem

Hrvatska policija raspisala je u srijedu tjeralicu za odbjeglim bivšim trenerom Dinama Zoranom Mamićem, nakon što se u ponedjeljak do ponoći nije javio na izdržavanje zatvorske kazne, dok istovremeno njegova brata Zdravka tužitelji u Livnu ispituju o optužbama koje je prijavio Uskoku….

Mamić je s odvjetnicima, Veljkom Miljevićem i Zdravkom Rajićem, u zgradu Suda u Livnu ušao u 11, a izašao u 16 i 20. Za sve to vrijeme napravljene su samo dvije kraće pauze u trajanju od 10 minuta.

Podsjetimo, Zdravko Mamić na Facebooku i u medijima već mjesec i pol dana bombardira javnost s detaljima vezanim uz korumpiranost osječkih sudaca, točnije otkako je Vrhovni sud potvrdio osuđujuću presudu Županijskog suda u Osijeku protiv njega i njegovog brata Zorana Mamića, Milana Pernara i Damira Vrbanovića za izvlačenje novca iz Dinama.(ftv,tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *