Zdravko Čolić najavio veliki koncert u BiH

U periodu od 1. do 6. augusta 2023. godine u Travniku će biti održana kulturno-zabavna i privredna manifestacija Dani dijaspore. Tim povodom danas je u ambijentu travničke tvrđave Stari grad održana press konferencija, na kojoj je između ostalog najavljen veliki koncert popularne muzičke zvijezde Zdravka Čolića Čole, koji će biti održan 5. augusta ove godine na stadionu Pirota.

– Ne znam koliko godina je čekao vezu za Travnik, ali izgleda da ju je dočekao, kazao je Dautović, te izrazio zadovoljstvo što Travnik ima priliku ugostiti veliku muzičku zvijezdu.

Dautović je također istaknuo da je manifestacija Dani dijaspore idealna prilika i za povezivanje sa ljudima koji su otišli sa ovih područja.

– Dani dijaspore su nam alat i sredstvo da angažiramo ljude koji su otišli, s konceptom ispružene ruke, da kroz razgovore pronađemo mogućnost investiranja u Travnik, kazao je Dautović.

Također je dodao da je potrebno učiniti napore da ljudi koji su otišli novce koje vraćaju ulože u industriju i biznis.

Čolić je kazao da dugo godina nije bio u Travniku, te da se veseli koncertu i druženju u gradu u srcu Bosne koji ga, kako je kazao, podsjeća na školske dane kada je sa prijateljima dolazio na ekskurzije.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *