Zdravko Čolić i Dino Merlin će za Novu godinu nastupiti u istom gradu

Novogodišnji koncert će biti organizovan na Trgu slobode u Tuzli, najvećem trgu u BiH. U ovom gradu će biti organizovana i tradicionalna manifestacija „Zima u Tuzli“, koja će u decembarskim i januarskim danima obogati Tuzlu sa brojnim sadržajima

U Tuzli će na Trgu slobode nastupiti Merlin i Čola Foto:SB

U Novu 2024. godinu Tuzlanke i Tuzlake, ali i sve one koji se odluče praznike provesti u Tuzli, će uvesti Bajaga i instruktori. Organizator dočeka je Grad Tuzla i Turistička zajednica.

Grad Sarajevo je nedavno zvanično potvrdio da će za doček Nove godine ispred Vječne vatre nastupiti četiri benda – Zabranjeno pušenje, Crvena jabuka, Bombaj štampa i Letu štuke, piše Slobodna Bosna.

“Četiri benda za četrdeset godina od Zimskih olimpijskih igara i četrdeset godina prikazivanja Top liste nadrealista”, ovim je riječima najavila pripreme za doček Nove godine u Sarajevu gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Grad Sarajevo je za organizaciju dočeka Nove 2024. godine obezbijedio 400.000 KM, a ostatak troškova će podijeliti sponzori za kojim se još uvijek traga.

Spektakl se priprema i u Mostaru, gdje će nastupiti Željko Joksimović. Tačna lokacija koncerta još uvijek nije poznata, ali iz Gradske Uprave Grada Mostara poručuju da će javni doček biti organizovan u samom centru grada, vjerovatno na Španskom trgu. Više detalja o Joksimovićevom koncertu trebalo bi biti poznato u danima koji slijede.

U Novu 2024. godinu Tuzlanke i Tuzlake, ali i sve one koji se odluče praznike provesti u Tuzli, će uvesti Bajaga i instruktori. Organizator dočeka je Grad Tuzla i Turistička zajednica.

Novogodišnji koncert će biti organizovan na Trgu slobode u Tuzli, najvećem trgu u BiH. U ovom gradu će biti organizovana i tradicionalna manifestacija „Zima u Tuzli“, koja će u decembarskim i januarskim danima obogati Tuzlu sa brojnim sadržajima.

I ostali veći bh. gradovi pripremaju dočeke Nove godine na otvorenom, ali još uvijek nije poznato ko će nastupati u Banja Luci, Zenici, Bijeljini… Travničane će zabavljati Duško Kuliš.

Zanimljivo je da će dva proslavljena bh. muzičara, Dino Merlin i Zdravko Čolić, za “najluđu noć u godini” nastupiti u istom gradu. Čola će nastupiti na dubrovačkom Stradunu, a za planirana tri sata pjevanja će navodno zaraditi čak 130.000 eura. U njegovom koncertu neće uživati samo Dubrovčani, jer su brojne turističke agencije iz BiH i regiona već uvrstile Dubrovnik u svoje novogodišnje ponude.

Za razliku od Zdravka Čolića, koji će nastupiti na otvorenom, Dino Merlin će nastupiti u prestižnom hotelu Rixos Premium. Njegov honorar nije poznat, ali cijene za ovaj nastup nisu za “svačiji džep”. Cijena paketa za noćenja u ovom hotelu, koji uključuju i ulaznicu za koncert, idu čak i do 1950 eura za dvije osobe.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *