Zbog ubistva Nesiba Halilovića uhapšene dvije osobe

Sektor kriminalističke policije MUP-a TK je jučer u popodnevnim satima lišio slobode dvije osobe M.H (54) i F.H (20) iz Živnica.

Oni su osumnjičeni da su jučer oko 12 sati u tuzlanskom naselju Irac počinili ubistvo tridesetogodišnjeg Nesiba Halilovića.

Tokom uviđaja i poduzimanjem drugih istražnih radnji je utvrđeno da su osumnjičeni kombijem došli na lokaciju na kojoj se nalazio oštećeni, napali ga koristeći nož i palicu i nanijeli mu više povreda od kojih je preminuo u UKC-u Tuzla.

Tokom dana će biti obavljena obdukcija tijela preminulog kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Prema trenutno raspoloživim informacijama osumnjičeni su i ranije imali sukob sa Halilovićem.

Sektor kriminalističke policije MUP-a TK obavlja kriminalističku obradu, nakon čega će osumnjičeni, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, danas biti predati u nadležnost Tužilaštva.

Bit će izdate naredbe za potrebna vještačenja, te se poduzimaju i druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za ubistvo, navodi se u saopćenju Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Takođe, iz Uprave policije MUP-a TK, zahvalili su građanima koji su ustupajući svoja saznanja dali značajan doprinos u rasvjetljavanju opisanog krivičnog djela. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *