Zbog transparenta o silovanju srpskih žena i djece privedena četiri navijača

0
550

Srpsko narodno vijeće objavilo je jutros na Twitteru fotografiju na kojoj se vide zagrebački navijači kako drže natpis “Je**t ćemo srpske žene i djecu”.

Slovo “u” u riječi “djecu” je pretvoreno u ustaško, a grupa mladića razvukla je i HOS-ove zastave.

Fotografiju je u Zagrebu, u Kustošijanskoj ulici, snimio fotograf Nikola Šolić te je objavio na Facebooku. U statusu je napisao i da je, uz transparent i HOS-ovu zastavu, grupa uzvikivala “ubij, ubij”.

Policiji smo poslali upit o ovom događaju, prenosimo njihov odgovor:

“Obavještavamo Vas da je 11. lipnja 2020. u večernjim satima bila zaprimljena dojava o narušavanju javnog reda i mira u Kustošijanskoj ulici u Zagrebu te da su na mjesto događaja odmah bili upućeni policijski službenici. Prilikom dolaska na mjesto zatražene intervencije, policijski službenici nisu zatekli niti neposredno svjedočili protupravnom ponašanju vezano uz dojavu o remećenju javnog reda i mira.

No, poduzeli su radnje kako bi započeli kriminalističko istraživanje.

S obzirom na naknadno objavljenu fotografiju na pojedinim društvenim mrežama, u to kriminalističko istraživanje bit će uključeno i utvrđivanje okolnosti njenog nastanka.

Dosadašnjim postupanjem policije, u službene prostorije dovedene su četiri osobe koje se dovodi u vezu s događajem.” (index.hr)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here