Zbog snijega otežan saobraćaj

Pažnja na učestale odrone. Apel vozačima da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme

0
163

Zbog snijega i poledice na kolovozu na magistralnom putu Sarajevo – Rogatica (Romanija) ne mogu saobraćati teretna vozila.

Zbog sniježnih nanosa obustavljen je saobraćaj na putu Jablanica-Posušje (dionici Blidinje-Rakitno).

Na putevima u zapadnim i jugozapadnim krajevima puše jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose. I na ostalim dionicama u višim predjelima ima ugaženog snijega, dok se u nižim predjelima saobraća po pretežno mokrom kolovozu. Moguća je mjestimična poledica, posebno na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30-04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here