Zbog snijega otežan saobraćaj na putu Tuzla-Sarajevo, udes kod tunela Čaklovići

Zimske službe su na terenu i obavljaju neophodne intervencije, ali na dionicama sa intenzivnim padavinama ipak ima snijega na kolovozu, a mjestimično i poledice
zbog snijeznih padavina otezan put tuzla - sarajevo kod tunela caklovici saobracajna nesreca
Snijeg otežava saobraćaj na putu Tuzla – Sarajevo (Foto: Tuzlanski.ba)

U većem dijelu dijelove Bosne i Hercegovine evidentirane su sniježne padavine koje su uzrokovale otežano kretanje na više putnih pravaca, na putu Tuzla – Sarajevo tačnije na Karauli zabilježeno je teže odvijanje saobraćaja a kako javljaju čitatelji portala Tuzlanski.ba nekoliko teretnih vozila se i zaustavilo.

“Zbog intenzivnih sniježnih padavina usporeno je saobraćanje, posebno na dionicama preko pojedinih planinskih prevoja. Zimske službe su na terenu i obavljaju neophodne intervencije, ali na dionicama sa intenzivnim padavinama ipak ima snijega na kolovozu, a mjestimično i poledice. Izdvajamo puteve: Priluka-Glamoč-Mliništa, Ključ-Bosanski Petrovac, Bugojno-Kupres-Šuica, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Konjic i Sarajevo-Tarčin-Rogoj, kao i prevoje Makljen (Prozor-GornjiVakuf-Uskoplje), Rostovo (Bugojno-Novi Travnik), Komar (Donji Vakuf-Travnik), Oštrelj (Bosanski Petrovac-Drvar), Nišići i Karaula (Sarajevo-Tuzla). U ostatku naše zemlje saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona na brojnim dionicama. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.” navode iz BIHAMKA.

Prema prvim informacija, kod tunela Čaklovići dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao veći broj vozila. Informacija o materijalnoj šteti i povrijeđenim za sada nema. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *