Zbog napete situacije otkazana utakmica BiH – Izrael

Obje selekcije su ispale u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo, a nakon poraza od Ukrajine i Islanda stigla je vijest o otkazivanju susreta
kako su istakli iz fudbalskog saveza izraela utakmica izmedju bih i izraela je odgodjena radi napete siituacije na odgodu su pristali i iz fsbih
Nakon poraza u polufinalima baraža selekcije BiH i Izraela prihvatile su odgodu meča (Foto: SCsport)

Prijateljski meč između Bosne i Hercegovine i Izraela koji je trebao biti odigran na Grbavici u utorak 26. marta je otkazan.

Obje selekcije su ispale u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo, a nakon poraza od Ukrajine i Islanda stigla je vijest o otkazivanju susreta.

Predsjednik FS Izraela Shino Zoertz je u izjavi za tamošnje medije kazao kako je jedan od razloga za otkazivanje meča napeta situacija.

– Zbog napete situacije UEFA me kontaktirala čim su završene utakmice i tražili su da li bismo mogli odustati od meča protiv Bosne i Hercegovine koja je beznačajna za obje selekcije. Siguran sam da bi FSBiH učinio sve da dobro domaćinstvo, ali pod trenutnim okolnostima odobrio sam otkazivanje utakmice – kazao je Zoertz. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *