Zbog najave toplijeg perioda početkom oktobra, tehnološka proba grijanja 1. oktobra

0
318

Predstavnici Centralnog grijanja d.d. Tuzla i Termoelektrane Tuzla su obavili razgovor 29.9.2020 godine na kojem su potvrdili spremnost elemenata sistema daljinskog grijanja za početak sezone grijanja 2020/2021.

-Redovno provjeravamo vanjske temperature po meteorološkom vremenu u 21 sat na Federalnoj meteorološkoj stanici za grad Tuzla i sezona grijanja će početi u skladu sa Opštim uslovima za priključenje na sistem daljinskog grijanja i isporuku toplinske energije.Distributer isporučuje toplinsku energiju kontinuirano počev od 15. oktobra tekuće do 15. aprila naredne godine. Izuzetno sezona grijanja može početi (najranije) 01. oktobra, a završiti (najkasnije) 30. aprila, ako se mjerenjem ustanovi da temperatura zraka u pomenutom periodu iznosi (mjereno tri dana uzastopno u 21 sat) 12 stepeni C ili manje za početak sezone ili 12 stepeni C ili više za kraj sezone. Isporuka toplinske energije je kontinuirana (sa noćnim režimom od maximalno 8 sati ), navode iz Centralnog grijanja Tuzla.

-Zvaničnoj sezoni grijanja će prethoditi tehnološka proba sistema u normalnom radu. Za početak tehnološke probe od 1. oktobra pratit ćemo prognoze vremenskih prilika za Tuzlu tako da će početak zvanične sezone grijanja biti u nastavku tehnološke probe. U prvim danima oktobra 2020. godine najavljen je topliji period tako da nakon tog perioda očekujemo početak tehnološke probe sistema daljinskog grijanja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here