Zbog čega se uništava atletska staza na stadionu Tušanj u Tuzli?

Prilikom lišćenja snijega na terenu Tušnja, teško oštećena atletska staza. Ko će platiti štetu i sananciju?

1
423
Oštećuju li stazu više koplje i disk ili teške građevinske mašine - uništeni dio atletske staze na Tušnju (Foto: AK Sloboda-Tehnograd)

Na stadionu Tušanj je danas odigrana utakmica polufinala Kupa između Tuzla City i Sarajeva. Budući da su se morali obezbijediti uslovi za igru, a da je travnati teren bio prekriven snijegom, angažovane su mašine koje su po ko zna koji put oštetile atletsku stazu.

Dug je bio put do njenog popravka i adaptacije o čemu svjedoči Kada Delić-Selimović, direktorica Atletskog kluba Sloboda Tehnograd, javlja FTV.

Nažalost, nakon devet godina čekanja na rekonstrukciju atletske staze u kom periodu nismo mogli organizovati niti državno prvenstvo, niti druge vidove takmičenja dočekali smo da se povodom 100 godina RSD ‘Sloboda’ 2019. godine, finasijskim sredstvima Grada Tuzla renovira atletska staza. Te godine uspjeli smo organizovati tri državna prvenstva za mlađe kategorije, jer za juniore ili seniore ne možemo biti organizatori, budući da nam se ne dozvoljava da se održe takmičenja u bacačkim disciplinama kao što su kladivo, disk, koplje”, kaže nam Kada Delić-Selimović, direktorica Atletskog kluba Sloboda Tehnograd.

I šta se desilo danas na Tušnju? Prilikom čišćenja terena i pripreme za utakmicu građevinske mašine su završile opet na atletkoj stazi čije uništavanje je nastavljeno.

Vrlo često poslije utakmica na travnatom terenu mogu se vidjeti traktrori i bageri čija se težina mjeri ne kilogramima, nego tonama i to naravno nije problem. Veći je problem koplje od 800 ili 600 grama, ili disk od 2 ili 1 kilograma. Danas opet ista priča, sve na atletsku stazu, bitno je da je travnati teren slobodan. To je naša realnost”, sa žaljenjem je u razgovoru za FTV konstatovala Delić-Selimović, prenosi FTV.

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here