Zbog buke turisti ne smiju vući kofore po Stradunu

Prema novoj odluci gradonačelnika Dubrovnika, turisti koji posjećuju apartmane i sobe u starom gradu hodat će s koferom u ruci, javlja RTL Danas.

Buka koju stvaraju točkići za stanare je postala preglasna.

Sve to, navodi RTL, veseli hiljadu stanovnika najpoznatijih hrvatskih zidina. Posebno obračun s bukom iz ugostiteljskih objekata.

Franko Bačić, stanar je dubrovačke jezgre komentira buku: “Ne smeta, moraš biti tolerantan, izgubili su mjeru. Trebalo je nekima oduzet dozvolu i dat da radu jer je to sramota!”

I mjerenje buke ide po planu.

Marijana Aksić-Vitković, glasnogovornica grada Dubrovnika, kaže kako ide obračun s bukom: ‘Do danas je šest ugostitelja ostalo bez javne površine na sedam dana. Ako ponove, ide 30 dana, a treći put trajno. Vjerujem da će mjera biti učinkovita i da si neće dozvoliti da ostanu bez glavnih prihoda u sezoni.’

Podijeli

2 0 komentara

  1. najbolje da svi posjetioci DU ostanu doma, a da pošalju pare paypalom, ali da polahko tipkaju, da ne probude stare lukave licemjere

  2. Turisti dragi…idemo u Veneciju…svakako je Dubrovnik velicine jedne ulice u Veneciji…tamo smijemo sve….bas sve…uzivajmo do daske….

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *