Završnica Kupa BiH za rukometaše Slobodu će koštati blizu 30.000 maraka

Podsjećamo, u polufinalu Kupa BiH (29. maja) sastaju se Gračanica - Vogošća PH, te Sloboda - Izviđač CO, dok je finale dan kasnije

0
241
Muratović, Bećirović, Čorbić (Foto: Press TK)

Ministar kulture, sporta i mladih TK, Zlatan Muratović, primio je danas delegaciju RK Sloboda u sastavu Damir Bećirović, potpredsjednik kluba, i Mirza Čorbić, član uprave.

Tema je bila organizacija završnice Kupa BiH za rukometaše koja će se održati 29. i 30. maja u tuzlanskom Mejdanu. Kako je navedeno u šturom saopćenju, Muratović je obećao finansijski podržati organizaciju Kupa BiH, tim prije što trofej brani upravo Sloboda.

Šta u konkretnom slučaju znači podrška Vlade TK i spomenutog ministarstva, te da li će materijalnu pomoć dati i Gradska uprava Tuzla, pitali smo Damira Bećirovića.

– Ma nema tu ništa decidno. Mi se samo možemo nadati da će nešto biti. Iskreno, koliko vidim, mi ćemo sami morati isfinansirati 95 posto planiranih troškova. A retroaktivno vjerovatno dobijemo od Kantona par hiljada za organizaciju manifestacije, a očekujemo i od Grada – kaže Bećirović za portal TuzlaLIVE.

Koliko su pretpostavljeni troškovi organizacije “final foura”?

– Sve zavisi od troškova smještaja, može sve ići i do 30.000 KM. Nastojimo zatvoriti konstrukciju finansiranja i potreban je značajan iznos. Pokušat ćemo nešto naći – dodaje naš sagovornik.

Da bi dobili organizaciju završnice u RK Sloboda su morali ispuniti određene zahtjeva UO RS BiH. Koje?

– Dužni smo podmiriti troškove službenih osoba, zakupa dvorane, osigurati nagradni fond i obezbijedit troškove spavanja i ishrane ekipa koje prođu u finale. Što se tiče nagradnog fonda, iznosi nešto iznad 5.000 KM – zaključio je Bećirović.

Podsjećamo, u polufinalu Kupa BiH (29. maja) sastaju se Gračanica – Vogošća PH, te Sloboda – Izviđač CO.

Finale je na rasporedu 30. maja, vjerovatno uz TV prenos na BHT1. (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here