Završena obdukcija: Pronađena dijebola u tijelu tinejdžera iz Brčkog

Završena je obdukcija tijela petnaestogodišnjaka kojeg je, kako se sumnja, maloljetnik pogodio nesmotrenim korištenjem vazdušne puške u Brčkom.

“Tokom obdukcije pronađena je dijabola, te je utvrđeno da je uzrok smrti povreda koja je nastala usljed upotrebe vazdušne puške”, rekli su za “Nezavisne novine” izvori bliski istrazi.

Sagovornici Nezavisnih dodaju da je maloljetnik, za kojeg se sumnja da je pucao, zadržan, te da će nadležno tužilaštvo za njega najvjerovatnije zatražiti mjere zabrane.

Ova tragedija se, podsjetimo, desila u ponedjeljak naveče u brčanskom naselju Ilićka.

Dječak je pogođen u grudi, a iako su ljekari pokušali da mu pomognu, on je, nažalost, podlegao.

Kako je potvrdila Dževida Hukičević, portparolka Policije Brčko distrikta BiH, u 19.51 policiji je iz Hitne medicinske pomoći prijavljen događaj koji je za posljedice imao tragičan ishod, a čiji su akteri bili maloljetne osobe.

Iz Hitne medicinske službe Brčko distrikta BiH medijima su potvrdili da su zaprimili poziv u kome je rečeno da je dječak pogođen prilikom nesmotrenog korištenja vazdušne puške.

Navode da je ekipa medicinske pomoći izašla na teren, a nesrećni dječak je prevezen u brčansku bolnicu, gdje je dežurni hirurg konstatovao smrt maloljetnika. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *