Završen protest “Dosta je bilo šutnje” u Zenici

0
456

Protestna šetnja Platforme za progres održana je danas u Zenici. Građani Zenice okupili su se u parku Kulina Bana, a šetnjom do Trga Alije Izetbegovića mogli su se čuti zahtjevi Platforme za progres koji se tiču države, izbora i korupcije – saopšteno je iz ove stranke.

Kolona od stotinu učesnika, koliko je dozvoljeno od kriznog štaba, poručivala je da je Bosna i Hercegovina država svih građana, da želimo elektronske izbore i da je vrijeme za drugačiju Bosnu i Hercegovinu – poručuju iz Platforme za progres.

Na Trgu Alije Izetbegovića prisutnima su se obratili Afan Čečo, predsjednik Gradskog odbora Platforme za progres, Drago Đorđić, predsjednik regionalnog odbora regije Bosna i Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres.

“Mi smo ovdje da probudimo ljude Bosne i Hercegovine. Iz Zenice šaljemo dva nova zahtjeva, a tiču se čistog zraka i sporta. Vrijeme je da Zenica prodiše, da se uradi sve da se gradu čelika omogući kvalitetan, svjež i siguran vazduh. Bosna i Hercegovina je sportska nacija, možemo imati prvake svijeta, ali potrebno je drastično povećati finansiranje sporta”, kazao je, između ostalog Mirsad Hadžikadić.

Prigodnim programom i performansom podsjetili su na osnove principe Platforme: država, znanje, poštenje, mladi i odgovornost.

Podsjećamo, ovo je sedma protestna šetnja „Dosta je bilo šutnje“ koja se svakog puta održava u drugom gradu sa simboličnim početkom u 5 do 12, prenosi N1.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here