Predstava “Woyczek” osvojila Zlatni lovorov vijenac publike

Prema ocjeni publike festivala MESS, Zlatni lovorov vijenac osvojila je predstava “Woyczek”, u režiji Attile Vidnyanszky Jr. u produkciji Nemzeti Szinhaz Nonprofit Zrt iz Mađarske.

Publika ovogodišnjeg Internacionalnog teatarskog festivala MESS, koji se održava u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, u okviru glavnog programa imala je priliku pogledati 14 predstava iz 12 država sa učešćem 300 umjetnica i umjetnika.

U nedjelju su proglašeni laureati 62. festivala MESS prema ocjeni stručnog žirija, pri čemu je “Ana Karenjina” osvojila Grand Prix Zlatni lovorov vijenac za najbolju predstavu u cjelini, dok su za uloge u istoj predstavi nagrađeni i Aleksandar Gavranić za najbolje glumačko ostvarenje, dok su Pavle Prelević i Sanja Vujisić osvojili nagradu “Rejhan Demirdžić” za najbolja glumačka ostvarenja mladih glumaca.

“Ani Karenjini” je pripala i Zlatna maska “Oslobođenja” za najbolju predstavu u cjelini, te Sound of MESS Radija Sarajevo Iliji Gajeviću za zvuk i muziku u predstavi.

Festivalskom premijerom predstave Kokana Mladenovića, prema tekstu Darka Cvijetića, “Što na podu spavaš” u Narodnom pozorištu Sarajevo sinoć je zvanično završen 62. internacionalni teatarski festival MESS.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *