Zatvorenik iz Banovića u nekoliko dana napao tri zatvorska policajca u KPZ Tuzla

Hasikića su u martu 2017 godine uhapsili pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a TK

0
892
zatvorenik almir hasikic iz banovica u nekoliko dana napao tri zatvorska policajca u kpz tuzla
Almir Hasikić se ponaša veoma nasilnički u KPZ poluotvorenog tipa Kozlovac (Foto: Vijesti.ba)

Sindikat državnih službenika danas je obavijestio javnost o učestalim napadima na zatvorske čuvare. Tako je u Tuzli, kako navode, u samo dva dana isti osuđenik izvršio fizički napad na tri zatvorska čuvara.

„Krajem avgusta u Kazneno popravnom zavodu poluotvorenog tipa u Tuzli prilikom obavljanja redovnih aktivnosti od strane osuđenog lica H. A. fizički je napadnut pripadnik zatvorske policije-straže, koji je nakon incidenta upućen na pregled u Univerzitetski klinički centar Tuzla.

Konstatovane su mu lake tjelesne povrede, a o čemu su upoznati dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i operativni dežurni Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Samo dan posije, od strane istog osuđenog lica napadnuta su dva pripadnika zatvorske policije-straže, kojima su konstatovane lakše tjelesne povrede a o čemu su upoznati dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i operativni dežurni Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Pored navedenog, gore pomenuto osuđeno lice upućuje i prijetnje koje upućuju na izvršenje najtežih krivičnih djela protiv života i tijela našim zaposlenicima.“ – naveli su iz sindikata.

Vijesti.ba saznaju da se radi o zatvoreniku Almiru Hasikiću iz Banovića. On je više puta osuđivan, a trenutno izdržava kaznu zbog napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona podnijelo je prijedlog za određivanje mjere pritvora osuđenom licu koje je izvršilo napad na zatvorske policajce- stražare Općinskom sudu u Tuzli. Na navedeni prijedlog Općinski sud u Tuzli odbio je prijedlog tužilaštva i donio Rješenje kojim se odbija prijedlog tužilaštva za određivanje mjere pritvora osuđenom licu za dva uzastopna napada na službena lica u KPZ Tuzla. Mjera pritvora koju je tražilo Tužilaštvo odnosila se na odvajanje od ostalih zatvorenika, jer se Hasikić ponašao izrazito nasilnički.

Hasikić je uhapšen i u martu 2017. godine. Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a TK u saradnji sa PU Banovići su 16. marta 2017. godine, postupajući po nalogu Tužilaštva i naredbi Općinskog suda Banovići, izvršili pretres automobila, stana i vikendice koje je koristio osumnjičeni Hasikić, te pronašli veći broj paketa sa oko 1,7 kilograma opojne droge amfetamin za koju se sumnja da je nabavljena i pripremljena za prodaju, te jednu digitalnu vagu. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here