Zatraženo produženje pritvora za Dupovca i Mutapa

0
121
Tužilaštvo u Sa (Foto: Arhiva)

Tužilaštvo BiH je prema Sudu BiH uputilo prijedlog da se navedenim osumnjičenima u okviru istrage o stradanju Dženana Memića mjera pritvora produži za naredna tri mjeseca.

Zijad Mutap i Hasan Dupovac su osumnjičeni za organizovani kriminal i pomoć počinitelju nakon krivičnog djela u slučaju “Dženan Memić”.

Mjera pritvora predožena je iz razloga opisanih u članu 132. tačke b) i d) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i naročitih okolnosti krivičnog djela zbog kojih bi boravak osumnjičenih na slobodi izazvao uznemirenje građana i javnosti.

Prijedlog je proslijeđen Sudu BiH.

Tužilaštvo BiH je proširilo istragu u ovom predmetu i nastavlja intenzivno provođenje istražnih radnji u narednom periodu.

Napomenimo da je uhapšen nedavno i policajac Josip Barić.

Dupovac i Mutap, otac Alise Mutap koja je bila sa Dženanom Memićem u noći ubistva, uhapšeni su 1. februara.

SIPA je tada pretresla dva objekta u Hadžićima i na Ilidži te izuzela predmete koji bi mogli poslužiti kao dokazi.

Nakon pretresa su pripadnici SIPA-e uhapsili Dupovca, nekadašnjeg šefa Odsjeka MUP-a KS za saobraćajne istrage, te Mutapa, oca Alise Mutap koja je u noći 8. februara 2016. godine bila u društvu sa Dženanom Memićem kada je zadobio povrede od kojih je preminuo 15. februara.(rsa,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here