Zatražen pritvor za 10 osoba uhapšenih u okviru akcije “Lim 2”

0
1002

Postupajuća tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora za 10 osumnjičenih koji su uhapšeni u akciji “Lim 2”.

Pritvor je predložen za Mirzu Baličevca, Edina Vrtića, Envera Musića, Asima Avdića, Harisa Musića, Admira Vrtića, Mirnesa Bubilna, Dževada Hubijera, Semira Humića i Elmira Rožajca.

Pritvore je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, potom, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenih moglo doći do uznemirenja javnosti.

Za osumnjičenike Asmira Baždara, Izudina Borovinu, Admira Mujezinovića i Nedima Dževlana predložene su mjere zabrane i to zabrana sastajanja sa osumnjičenima i svjedocima i povremeno javljanje nadležnoj policijskoj stanici.

Naime, pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su više osoba na području Sarajevskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog krivičnog djela – nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Sumnjiče se da su kao članovi grupe nabavljali i neovlašteno prodavali opojne droge – kanabis, heroin, kokain i amfetamin.

U sklopu pretresa na više lokacija pronađena je veća količina narkotika. Pretresi u u sklopu akcije “Lim 2” izvršeni su na 24 lokacije u Sarajevskom i Hercegovačko-neretvanskom kantonu. (N1, foto: Fena)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here