Zastupnik u Bundestagu povodom neustavnog “Dana RS”: To je entitet genocida koji treba ukinuti, natopljen je krvlju nevinih žrtava

1
134

Nastanak manjeg bh. entiteta ocijenio je kao najveću nevolju još od Hitlera i Staljina koji su počinili genocid u Europi

Stefan Schwarz je osoba koja je, tokom rata u BiH, kao mladi političar CDU-a i zastupnik Bundestaga bio jako angažovan i zainteresovan za naše zemlju.

On se večeras oglasio na svom Facebook povodom sutrašnjeg neustavnog “Dana RS-a”, rekavši kako je Bosni i Hercegovini neophodan moderni europski ustav umjesto Dejtona.

– Pomirenje započinje tako što ćemo govoriti istinu: Republika Srpska je entitet genocida i nema pravo postojati. Dejton i RS moraju biti zamijenjeni modernim evropskim ustavom, rekao je Schwarz.

Dodao je da ovaj neustavni dan slave Dodik, Vučić i Putin, a napomenuo je i kako je ovaj praznik neustavan po presudi Ustavnog suda BiH.

– Taj je entitet natopljen krvlju desetinama hiljada nevinih žrtava genocida koje su ubijene u Prijedoru, Foči, Srebrenici i Žepi i stotinama drugih gradova i sela iz samo jednog: jer nisu bili Srbi, napisao je on.

Protokol je pretrpio izmjene

Nastanak manjeg bh. entiteta ocijenio je kao najveću nevolju još od Hitlera i Staljina koji su počinili genocid u Europi.

– Prije nego što je ubijeno 8.400 civila u Srebrenici već je bilo više od 90 hiljada nevinih žrtava planiranog genocida, u sklopu kojeg su sistemski protjerivani i ubijani svi koji nisu bili Srbi, kazao je Schwarz.

Naveo je da je u istočnoj Bosni isplaniran genocid, koji je izvršen u ime narodne politike.

– Ono što danas, kao Republika Srpska, čini 49 posto teritorija Bosne i Hercegovine i znatno manje stanovništva, izgrađeno je na ubstvima, mučenjima, pljačkama, raseljavanjima i silovanjima – a međunarodna zajednica to toleriše, napisao je.(oslobodjenje,tl)

1 komentar

  1. …zakon o kažnjavanju nijekanja istrebljenja mora biti donešen žurno i mora imati stegovnu stigmu za njegovo nepoštivanje… zatvor na 10 godina i gubitak svih građanskih prava… i učiniti da je to provedivo … skoriji primjer njemice stare 90 godina koja je ležala u zatvoru zbog nijekanja istrebljenja po isteku kazne bez obzira na mjene godine vraćena ke u zatvor zato sto je nastavila sa kampanjom nijekanja istrebljenja … neovisno sudstvo… neovisna policija … i sprovodjenje stegovnih procedura zakonski procesuiranih jedina je šansa za ovu državu…nema veličanja presuđenih ratnih zločinaca … nema falsificiranja povijesnih činjenica u obrazovnom sustavu … nema promicanja mržnje i poziva na novi val istrebljenja … Amerikanci su pomogli vajmarskoj demokraciji da sprovedu denacifikaciju kroz ovakav zakon 1945 … Njemačka sa Amerikom treba da pomogne Bosni da uradi denacifikaciju kroz isti zakon….

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here