Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo izglasali nepovjerenje Vladi KS

0
266

Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajeva (KS) danas su izglasali nepovjerenje Vladi Kantona Sarajevo, javlja Anadolu Agency (AA).

Osamnaest zastupnika glasalo je za, a 15 je bilo protiv.

Prijedlog za glasanje o nepovjerenju Vladi Kantona Sarajevo (KS) bio je na dnevnom redu sjednice koja se održava danas u Sarajevu.

Prije glasanja o nepovjerenju Vladi, premijer Kantona Sarajevo (KS) Edin Forto i ministri iznijeli su na početku sjednice, koja je počela jutros, svoje rezultate tokom rada. Ministri su podsjetili na to šta su uradili u proteklom periodu i kakvo su stanje zatekli pri dolasku na funkciju. Nakon svakog obraćanja uslijedio je aplauz prisutnih.

Predstavljajući izvještaj o radu Vlade KS-a za prošlu godinu Forto je poručio je da su pokušali napraviti novu priču kako jedna kantonalna vlada treba raditi.

Napravili su program i uslijedio je proces koji je trajao nekoliko mjeseci, a tokom kojeg se detaljno ulazilo u ono što se treba uraditi u naredne četiri godine. Neke mjere koje su mogli odmah su i uradili, a neke su bile zahtjevne i zahtijevale su dugogodišnje vrijeme, pojasnio je Forto.

Nakon izlaganja dijela ministara i premijera, uslijedila je pauza, nakon čega su zastupnici diskutovali prije glasanja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here