Zašto je sve manje utakmica fudbalske Premijer lige BiH na TV ekranima?

Premijer liga Bosne i Hercegovine u fudbalu startala je 29. jula, a predstojećeg vikenda na rasporedu su mečevi 3. kola.

Ipak, u zadnja dva vikenda i nismo gledali previše fudbala. U 1. i 2. kolu odgođena su po tri susreta. Ukupno, do sada je odigrano šest utakmica, a i od njih šest u prijenosima smo mogli pratiti četiri, piše Faktor.

Zašto je sve manje utakmica fudbalske PLBiH na TV ekranima?

Prošlog mjeseca Fudbalski savez BiH je potpisao novi petogodišnji ugovor sa Telekomom Srbije, te je potvrđeno da ćemo bh. fudbal gledati na kanalima Arena Sporta.

Na presici, na kojoj su bili generalni direktor srbijanske firme i Vico Zeljković, predsjednik FSBiH, spektakularno su najavljeni iskoraci… A, šta smo na kraju dobili?

Dvije utakmice smo morali slušati u radio prijenosu, a prema najavama iz ove TV kuće i u trećoj dionici ostat ćemo uskraćeni za prijenose dvije premijerligaške utakmice (GOŠK – Zvijezda 09, Igman – Sloga). S tim da će i u trećem kolu biti jedna odgoda (Zrinjski – Velež)

Uz sve to Arena Sport je, čini se, primorana da pojedine utakmice “prebacuje” za petak i(li) ponedjeljak (odgođeni derbi 2. kola Borac – Sarajevo trebao se igrati u ponedjeljak) jer očito nemaju resursa da pokriju sve utakmice. Istovremeno, ove sezone još se nije “uključila” MY TV koja je prošle sezone radila većinu utakmica Željezničara i Sarajeva.

A šta će tek biti kada su budu igrale sve utakmice u jednom kolu? Da li je ovo napredak o kojem su pričali Vico Zeljković i novi vlasnici TV prava? Očito da se fudbal ne igra zbog ljubitelja u ove igru, nego zbog nekih “drugih igara”, prenosi Faktor. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *