Zašto je srpski firer AV zabrinut: Armija BiH opet opsjeda Beograd?

Vođa srpskog pravoslavnog nacizma, osokoljen zločinima jedinica ruskog Hitlera u liku kratkonogog Putina, dakle AV, zagovara povratak u svih bosanskih, albanskih, crnogorskih, američkih, hrvatskih et cetera Srba u „Srpski svet“

0
505
ekrem avdic
Piše: Ekrem AVDIĆ, novinar i politički analitičar

U susjednoj Srbiji, medijska propaganda protiv, kako kažu, agresivne ratnohuškačke politike be-ha naspram te države i njenog pučanstva, dostigla je razmjere paranoje. Jer, sjećanja na agresiju i zločine koje su vojnici Armije BiH počinili u Hrvatskoj, Srbiji, Kosovu, a i šire, su veoma svježa. Željko Komšić i Bakir Izetbegović ponovo žele Veliku Bosnu i Hercegovinu sve do linije Karlobag-Karlovac-Virovitica! I šire – Bosnia do Tokija!

Koliko juče, dakle, s početka avgusta 1991. godine, vojnici Armije BiH su započeli rušenje sjevernog Dubrovnika, to jest prelijepog baroknog Vukovara. Svim sredstvima kopnene vojske, avijacije i riječne mornarice vojnici Armije BiH su 87 dana razarale grad, ubijali branitelje i civile i, na kraju, ušle u grad sravnjenim sa zemljom. Ni to im nije bilo dovoljno pa su iz bolnice odveli oko 300 pacijenata, najviše ranjenika, i na Ovčari ih strijeljali.

Sjećaju se, kako ne, u susjednoj Srbiji, kako su Vojnici Armije BiH rušili Dubrovnik s namjerom da „izgrade stariji i ljepši grad“ ! U pamćenju ideologa srbijanskog firera AV je i koncentracioni logor koji su be-ha vojnici formirali na Zlatiboru, kroz kojeg je prošlo više od 18 hiljada Srba, dok su u Kruševcu morali nositi bijele trake.

O genocidu nad Srbima počinjenom u Užicu od 13 do 19. jula 1995. godine,  svjedoče i nadgrobni spomenici u Spomen groblju na kojima su ispisana imena 8.372 ubijena muškarca među kojima je bilo starih ljudi i dječaka.

Na Kosovu su vojnici Armije ubili više od 10.000 Albanaca, a 1.600 se vode kao nestali. Tri hiljade ubijenih Albanaca su dovozili u Beograd i ukopavali u Batajnici ili ostavljali u hladnjačama na hladom Dunavu. Naravno, ti su zločinci protjerali i oko 800.000 Albanaca sa svojih ognjišta! Razorili su i više od 220 džamija i hiljade građevinskih objekata. Kuća najviše!

Naravno, ne treba zaboraviti da je Beograd bio u opsadi boraca Armije BiH ravno 44 mjeseca! Tačno 1425 dana! Tri puta duža opsada od Staljingradske! Tom prilikom ubijeno je više od 12 hiljada ljudi, među kojima i 1.601 dijete, 14.888 djece je ranjeno , teško renjeno je 3.378 djece, a 355 djece je ostalo sa trajnim invaliditetom…Dnevno,u prosjeku, na Beograd je padalo 329 granata, a rekord od 3.777 granata je postignut 22. jula 1993. godine. I, sad, opet hoće novu opsadu Beograda!

Prilikom agresije na Srbiju zapaljena je i Narodna i univerzitetska biblioteka sa skoro dva miliona naslova od kojih je ogroman broj neprocjenjive kulturne vrijednosti. Armija BiH je u Srbiji porušila 614 crkava među kojima su i manastiri Dečani i Pećka patrijaršija!

Za ratne zločine, etničko čišćenje i genocid nad građanima Srbije, osuđeno je 14 generala i političara od kojih trećina na doživotne robije. Ukupno su dobili više od hiljadu i dvjesto godina robije! Jer, još uvijek zvuči onaj poslanik be-ha Parlamenta koji je rekao: “Za svakog Bosanca ubićemo stotinu Srba!”

Dakle, i pored svih zločina u agresiji na Srbiju i druge države bivše Jugoslavije, be-ha lideri hoće novi rat. Tako je Bakir Izetbegović rekao da je vrijeme da se prebrojimo, jer nam prijete i preko Drine i preko Save, da će ponoviti genocid nad Bošnjacima kao način stvaranja Velike Srbije i Velike Hrvatske, a da be-ha države i društva nema.

Vođa srpskog pravoslavnog nacizma, osokoljen zločinima jedinica ruskog Hitlera u liku kratkonogog Putina, dakle, AV putem svog propagandnog aparata i teoretičara “lepote zločina nežnih i osećajnih ruskih vojnika koji ubijaju, ne iz mržnje, već iz misije vraćanja u lepote pravoslavnog morala”, zagovara povratak u svih bosanskih, albanskih, crnogorskih, američkih, hrvatskih et cetera Srba u „Srpski svet“.

Takođe, u taj „svet“ treba da se vrate i Srbi katoličke, islamske, jevrejske, romske i drugih veroispovesti. Da se vrate u veru pradedova, tumači na Happy, Pink, RTS i Prvoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom, ugledni ratni zločinac koji je sa svojim „Belim orlovima“ sijao smrt po Slavoniji i Bosni i Hercegovini, danas reditelj, publicista i direktor državnog Centra za strateške projekte, dakle, notorni Dragoslav Bokan!

Naravno, još je tu četa apologeta zločina koji lažu i istoriju kroje po zamisli „Srpskog sveta“, pa su kod srpskog nepismenog svijeta izgradili istinu da nije bilo „Genocid nad Muslimanima 1941-1945“ (akademik Vladimir Dedijer) niti genocida nad istim narodom u Srebrenici 1995. godine.

Naprotiv, ugojeni analitičari AV, pojačani olinjanim bivšim KOS-ovcima, ubjeđuju pučanstvo da je nad Srbima u BiH izvršen genocid u toku ratnih devedesetih, da su se Bošnjaci sami granatirali, da su se sami zatvarali u logore, da su nad sobom sami napravili genocid! To je narativ toliko tačan i etički ispravan kao što je narativ novoustaša da Jasenovac nije bio stravičan konc-logor za Srbe, Jevreje, Rome i antifašiste već sabirni radni logor i vrtić za napuštenu djecu.

Gledajući da je Hrvatska članica NATO saveza, dakle, naoružana do zuba, da je Srbija u istoj ravni ratnih potencijala, a da je BiH, naoružana kao jače udruženje lovaca, onda su stvari jasnije. One definišu položaj Bosne i Hercegovine na geopolitičkoj karti regije. Ukratko, BiH se nalazi između politika koje se definišu na sljedeći način: Sa zapada se izvikuje:“Ubij, ubij Srbina”, a sa istoka: “Nož, žica, Srebrenica!“

Unatoč i usprkos glede toga i sprođu toga, Bosna i Hercegovina će pobijediti!

Zauvijek! (Piše: Ekrem AVDIĆ, novinar i politički analitičar)

(Stavovi i mišljenja izneseni u ovom tekstu su isključivo autorovi i ne odslikavaju nužno stavove redakcije portala)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here