Zaštitne maske i viziri visokog kvaliteta proizvedeni u TRZ Hadžići

0
627

Tehničko-remontni zavod Hadžići proizveo je zaštitne maske i vizire visokog kvaliteta, saopćeno je iz kabineta općinskog načelnika.

Direktor Zavoda Meho Rekić, u prisustvu komandanta općinskog štaba civilne zaštite Hamde Ejubovića, uručio je danas te maske i vizire komandiru Policijske stanice Hadžići Asimu Merdanoviću. Tehnički remontni zavod je između ostalog i certificirani proizvođač zaštitne opreme, a vizire i maske nosit će mobilne policijske patrole.

– Prve količine doniramo našoj lokalnoj policiji. Ukoliko Štab civilne zaštite općine procijeni da treba masovnije proizvoditi, mi ćemo odgovoriti tom zahtjevu. Trenutno radimo ugovore za Švedsku, njihovoj policiji i ambulanti. Nadam se da će se i naša policija odlučiti za našu zaštitnu opremu, proizvedenu u Bosni i Hercegovini, a ne da kupuju robu iz Kine, što je trenutno slučaj. Razgovaramo s Federalnom upravom civilne zaštite da od nas naruče opremu i isto tako da uradimo jedan dio balističkih vizira za deminere – kazao je Rekić.

Tehnički remontni zavod Hadžići je kompanija osnovana 1955. godine s namjenom proizvodnje, održavanja i remonta naoružanja i vojne opreme. Iza kompanije su brojni uspješni projekti kao što su prvi bh. ručni bacač, pametna odijela, panciri i padobran za osvjetljavajuće minobacačke mine.

Jedan od projekata Zavoda je razvoj AGL-a, a to je nitroglicerinska puška i mitraljez koji koristi municiju 40 milimetara koji proizvodi “Binas”. (Fena, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here