Započeta izgradnja nove Muzičke škole u Tuzli (Foto)

0
350

 

Polaganjem kamena temeljca danas je započeta izgradnja novog objekta Osnovne i Srednje Muzičke škole u Tuzli.

Kamen temeljac položili su premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić, predsjedavajući Skupštine TK Slađan Ilić, ministar obrazovanja i nauke Elvis Baraković, ministar kulture, sporta i mladih Zlatan Muratović, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i direktori Osnovne i Srednje Muzičke skole u Tuzli Nedim Suljić i Dejan Milkunić.

Novi školski, ali i objekat kulture u Tuzli bit će izgrađen na lokaciji starog objekta muzičkih škola, čime će se i simbolično nastaviti uspješna tradicija školovanja mladih muzičara na ovom području.

Podsjećamo, prvu fazu izgradnje objekta Vlada je osigurala oko 1,5 miliona KM. Tome je Fond za poticaj razvoja ILDP-a dodao 173.500,00 KM, a Grad Tuzla 70.000,00 KM, čime je zaokružena finansijska konstrukcija za prvu fazu izgradnje ovog modernog objekta.

„Danas je veoma bitan dan za Tuzlu, Tuzlanski kanton i cijelu tuzlansku regiju uopće. Tuzla će vrlo brzo dobiti jedan moderan, funkcionalan, savremen objekat koji će poslužiti za razvoj kulture i obrazovanja u našem kantonu. Danas počinju radovi na I fazi izgradnje objekta Osnovne i Srednje muzičke škole u Tuzli. To podrazumijeva izgradnju i pokrivanje objekta, te ugradnju stolarije i fasade, i rok za završetak ove faze je 120 dana. Nakon toga nastavljamo da II fazom koja podrazumijeva unutrašnje radove i opremanje objekta“, kazao je ministar Baraković, te dodao da će Vlada po okončanju ovih radova uzeti sebi u zadatak da, u skladu sa mogućnostima, iznađe i dodatna sredstva za završetak cijelog objekta. „Vlada će učiniti sve da učenici već slijedeće školske godine uđu u novi objekat Osnovne i Srednje muzičke škole. (TL, Foto: D. Zabuš)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here