Započele aktivnosti na planu saniranja bazena u Hotelu “Tuzla”

Svi moramo biti svjesni činjenice da je plivačkim klubovima hitno potrebno rješenje za nastavak trenažnog procesa, rekao je Muratović

2
398
Bazen hotel "Tuzla" već duže je van upotrebe (Foto: Arhiva)

Ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Zlatan Muratović održao je sastanak sa suvlasnikom Hotela “Tuzla”, Adijem Kurevićem, na kojem je predstavljen plan adaptacije bazena, koji su dugi niz godina koristili plivački klubovi s područja TK.

Bazen Hotela “Tuzla” više od mjesec dana nije u funkciji zbog čega oko 400 djece, koliko otprilike okupljaju plivački klubovi iz Tuzle i Lukavca, nemaju gdje da realizuju trenažni proces.

Menadžment Hotela “Tuzla” proteklih nekoliko mjeseci zajedno sa svojim timom ulaže velike napore na rješavanju problema u kojima se nalazi ovaj hotel, rečeno je ovom prilikom.

Ministar Muratović istakao je obavezu da se poduzmu svi koraci kako bi pokazali odgovornost i u konačnici politički pravac djelovanja.

“Kreiranje uslova u kojima naši građani mogu da iskoriste svoje potencijale, ali i da kvalitetno provode svoje vrijeme je nešto što smo definisali prilikom usvajanja Strategije prema mladima. Iako je strateški projekat izgradnja olimpijskog bazena, svi moramo biti svjesni činjenice da je plivačkim klubovima hitno potrebno rješenje za nastavak trenažnog procesa. Sanacija odnosno renoviranje i adaptacija postojećeg bazena u Hotelu “Tuzla” je možda najbrži način kako bi se stvorili uslovi za odvijanje trenažnog procesa i u konačnici spriječila opasnost da se plivanje kao sport u potpunosti ugasi na području Tuzle i Tuzlanskog kantona“, rekao je ministar Muratović.

Adi Kurević upoznao je ministra Muratovića sa stanjem u kojem se bazen nalazi, kao i opcijama rješenja ovog problema, te istakao značaj društveno korisnog rada u cilju poboljšanja uslova života stanovništva i uticaja ove investicije na jačanje kapaciteta plivačkih klubova, saopćeno je iz Odjela za informiranje TK.

2 Komentari

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here