Zaplijenjene cigarete u vrijednosti 45.000 KM

Oduzeto je 18 kartona, odnosno 8.980 kutija cigareta koje su otkrivene prilikom kontrole i pregleda pasata, bh. nacionalnih oznaka

0
49
Zaplijenjene cigarete

Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije Bosne i Hercegovine i Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Istok Višegrad Granične policije BiH u saradnji sa službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, zaplijenili su veću količinu cigareta bez akciznih markica u mjestu Krupačke stijene (opština Istočna Ilidža), te uhapsili jednu osobu.

Oduzeto je 18 kartona, odnosno 8.980 kutija cigareta koje su otkrivene prilikom kontrole i pregleda putničkog motornog vozila Pasat, bh. nacionalnih oznaka.

Tržišna vrijednost zaplijenjenih cigareta procjenjuje se više od 45.000 KM.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “nedozvoljen promet akciznih proizvoda”, u vezi sa krivičnim djelom “krijumčarenje”, slobode je lišena jedna osoba, državljanin BiH.

Cigarete i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela su privremeno oduzeti. U toku je daljnji rad na ovom slučaju, a po okončanju svih aktivnosti Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu bit će dostavljen Tužilaštvu BiH.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here