Zaplijenjen zlatni nakit u vrijednosti oko 2,3 miliona eura

Na Međunarodnom aerodromu Skoplje carinici su zaplijenili više od 43 kilograma zlatnog nakita, što je rekordna količina, a čija je vrijednost procijenjena na oko 2,3 miliona eura, saopšteno je iz makedonske Uprave carina

.Na osnovu prethodnih saznanja i osnovane sumnje lice sa srpskom putnom ispravom, koje je stiglo sinoć redovnim večernjim letom iz Istanbula, upućeno je na detaljan pregled i pregled prtljaga, prenose Nezavisne.

U njegovom koferu i ručnom prtljagu otkriven je razni zlatni nakit, uključujući i od bijelog zlata sa dijamantima sa priloženim sertifikatima.

Lice i roba su privremeno zadržani i trenutno se vodi uviđaj, a o slučaju je odmah obavješten dežurni javni tužilac radi sprovođenja daljih istražnih radnji, prenose Nezavisne.

“Uprava carina, u okviru svojih prioriteta zaštite društva i bezbjednosti građana, snažno je usmjerena na borbu protiv kriminala i sprečavanje nelegalne trgovine. U 2022. godini videćemo duplo povećanje broja slučajeva sprečavanja nelegalne trgovine u svim kategorijama u odnosu na 2021. godinu”, rekla je direktor Uprave carina Slavica Kutirov, prenosi “Nova Makedonija”. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *