Završeno ročište u predmetu “Dženan Memić”

Nastavak suđenja zakazan je za 14. oktobar, a kao prvi svjedok najavljen je Muriz Memić. Nastavak suđenja zakazan je za 14. oktobar

0
85
Muriz Memić (Foto: Arhiva)

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je završeno ročište u predmetu “Dženan Memić”.

U tom predmetu optužnica je podignuta protiv Alise Ramić, Zijada Mutapa, Hasana Dupovca, Muamera Ožegovića i Josipa Barića.

Čitanjem optužnice i uvodnim riječima Tužilaštva i odbrane danas je počeo glavni pretres u pomenutom predmetu u kojem se optuženi terete za prikrivanje dokaza o smrti Dženana Memića.

Tužilaštvo BiH najavilo je svjedočenje 88 svjedoka, od njih je 16 pod zaštitom te 166 materijalnih dokaza.

Zanimljivo je bilo tokom ročišta u kojem je Tužilaštvo BiH iznijelo interesantan podatak da je jedan od svjedoka pod zaštitom zadobio teške tjelesne povrede.

Rečeno je da se ovaj slučaj istražuje te da ne znaju da li ima veze s optuženima.

Odbrane optuženih iznijele su prigovore s obzirom na to da smatraju da Tužilaštvo BiH nema nadležnost za suđenje u tom predmetu, optužnicu su nazvali sramotnom.

Nastavak suđenja zakazan je za 14. oktobar, a kao prvi svjedok najavljen je Muriz Memić.

Optuženi su se ranije izjasniji da nisu krivi ni po jednoj tački optužnice. Oni su bili u pritvoru do 16. jula kada ih je Sud BiH pustio da se brane sa slobode uz mjere zabrane.

Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji bila je Alisa Mutap. Uslijed zadobijenih povreda, Dženan Memić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here