Zamjenici predsjedavajućeg vijeća sarajevske Općine Centar žele se odreći plate od 3.600 KM

Ira Adilagić i Benjamin Isović su nedavno izabrani za zamjenike predsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar Sarajevo. Isović nam je potvrdio da se oboje žele odreći plate za tu funkciju, a koja iznosi 3.600 KM mjesečno. Za to je potrebno ispuniti birokratske procedure.

Isović je vijećnik Socijaldemokratske partije (SDP), a Adilagić je vijećnica Naše stranke (NS). Obrazložio je šta se mora učiniti da bi se ostvarila njihova namjera.

“Mi se nismo odrekli paušala kao naknade za rad u vijeću. Mi se želimo odreći plata za zamjenika predsjedavajućeg i to je tačno. Ali, sada postoji niz problema koji su vrlo apsurdni u smislu uklapanja u pravilnike. Gospođica Adilagić i ja smo vrlo otvoreni i ustrajni da to privedemo kraju. No, postoje različite smetnje u pravilnicima. Ta plata iznosi 3.600 KM neto, a to je za jednog predsjedavajućeg više od 43.000 KM godišnje”, ukazao je.

Prema riječima Isovića, vrlo su voljni da se to desi.

“Koliko sam ustrajan, toliko sam i tvrdoglav. Nastojat ću da se to desi”, dodao je i poručio da taj novac mora biti društvu na raspolaganju.

Ako se implementira ovaj zahtjev, budžet Općine Centar bi u naredne četiri godine bio bogatiji za 345.600 KM. (Klix)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *