Zahvaljujući Lani Pudar Mostar bi trebao dobiti olimpijski bazen

0
321
gradsko vijece mostar rebalans budzet olimpijski bazen lana pudar
Sjednica GV mostar (Foto: AA)

Grad Mostar bi nakon velikih uspjeha Lane Pudar trebao dobiti olimpijski bazen.

Gradsko vijeće Mostara danas je u rebalans budžeta za 2021. godinu uvrstilo stavku za projektnu dokumentaciju za olimpijski bazen, a govora je bilo i o prelaznim rješenjima do završetka izgradnje.

Gradonačelnik Mario Kordić rekao je novinarima da je Grad Mostar dobio IPA projekat vrijednosti 500.000 KM za Gradsku banju kao i da se mogu pronaći sredstva za poboljšanje uvjeta na bazenu u Kampusu Sveučilišta u Mostaru, u naselju Rodoč.

Na taj korak gradske vlasti Mostara odlučile su se nakon velikih uspjeha Lane Pudar, priznajući da to do početka osvajanja medalja ove mlade Mostarke nije bilo u njihovom fokusu.

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj rekao je da je ovo prvi korak te da sada očekuje i pomoć s kantonalnog i federalnog nivoa vlasti kako bi Mostar konačno dobio ovaj objekat.

U Mostaru danas postoje dva plivačka kluba Orca i Velež, koji svoje treninge obavljaju u Gradskoj banji i Rodoču, ali nijedan od ovih bazena nije uslovan. Bazen u Gradskoj banji čak nema ni adekvatne dimenzije za profesionalno plivanje. (Anadolija)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here