Zagreb: Raščišćavanje ulica iza potresa

0
59

Nakon snažnoh potresa od 5.5 stupnjeva po Richteru koji je pogodio Zagreb i okolicu jutros oko 6.25 sati, počelo je raščišćavanje gradskih ulica na kojima osim vojske i vatrogasaca ima tek pokoji prolaznik, javlja Anadolu Agency (AA).

Potres od 5.5 po Richteru nakon kojeg je uslijedio niz manjih potresa posebno je pogodio zagrebački centar, najviše stare zgrade građene prije 1965. godine.

Na ulicama su vatrogasci, Hrvatska vojska i civilna zaštita koji nastoje raščistiti ulice kako bi se uspostavio neometan promet i vratila sigurnost na ulice.

U cijeloj Hrvatskoj na snazi su posebne mjere prevencije širenja koronavirusa, s obzirom da je danas ukupno 238 zaraženih, a pet osoba se nalazi na respiratorima.

Zagrebačke ulice su ispražnjene, ljudi su, po preporuci Stožera civilne zaštite, ponovno u kućama, nakon što su dio jutra proveli na ulicama u strahu od novog, jačeg podrhtavanja tla.

Obustavljen je redovan javni gradski prijevoz, a gradom prometuju autobusi u koje na prva vrata mogu ulaziti samo osobe koje obavljaju važne zadaće za funkcioniranje grada.

Jedna osoba je teže, a nekoliko osoba je lakše ozlijeđeno, materijalne šteta je velika, urušeni su kulturnopovijesni spomenici, vrh tornja Zagrebačke katedrale, strop crkve u Palmotićevoj ulici, oštećena su brojna pročelja i krovovi zgrada, pukotine su vidljive i na novijim zgradama, a oštećeni su i tramvajski vodovi te automobili.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here