Zagreb: BiH uz vas smo kao i vi sto ste bili uz nas

Zemljotres jačine 5,6 stepeni Richtera na dubini od pet kilometara s epicentrom 30 kilometara sjeverozapadno od Bileće, odnosno u blizini Stoca, u Bosni i Hercegovini dogodio se u petak u 23.07 sati

0
130

Grad Stolac, u Bosni i Hercegovini, u petak uveče pogodio je zemljotres jačine 5,6 stepeni po Richteru, pri čemu je poginula jedna osoba, a prve poruke podrške stigle su iz glavnog grada susjedne Hrvatske Zagreba, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Draga Bosno i Hercegovino, uz vas smo kao i vi uz nas. Volimo vas i čuvajte se”, poruka je Facebook stranice “Zagreb”.

Zemljotres jačine 5,6 stepeni Richtera na dubini od pet kilometara s epicentrom 30 kilometara sjeverozapadno od Bileće, odnosno u blizini Stoca dogodio se u petak u 23.07 sati.

Ženska osoba (1994) iz Stoca preminula je od povreda zadobivenih u zemljotresu koji je u petak naveče pogodio Bosnu i Hercegovinu, potvrđeno je iz Kantonalne bolnice “Doktor Safet Mujić“ u Mostaru.

Djevojka je smrtno stradala nakon što se stijena obrušila na kuću u Stocu. Roditelji djevojke zadobili su lakše tjelesne povrede. U Stocu je povrijeđeno još nekoliko osoba, a u gradovima Hercegovine pričinjena je materijalna šteta na mnogim objektima.

U toku noći na području Hercegovine zabilježeno je više podrhtavanja tla.

Zemljotres u 23.07 sati, osim u Bosni i Hercegovini, osjetio se čak i u Trstu, u Italiji, nekoliko stotina kilometara od epicentra, kao i u Hrvatskoj, cijeloj Crnoj Gori, Srbiji i Sjevernoj Albaniji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here