Zabrane ukinute, redovi se ne smanjuju (Foto)

0
1208

Nisu dani kada penzioneri primaju mirovinu, na ulici je s dozvolom “i staro i mlado”, ali redovi se ne smanjuju!

Ispred banaka i službi na naplatu komunalija, a pogotovo ispred Elektrodistribucije u Ul. Vrapče, gdje se plaćaju računi za struju, redovi su danima “kilometarski”.

Gotovo je za nepovjerovati da ovoliko ima onih koji nisu izmirili račune za struju, može se pomisliti. Ili je, pak, riječ o tome da Elektrodistribucija, osim što je vrijeme naplate umjesto do 12 vratila na 14 sati, nije omogućila građanima da, poput velikog broja općina u Federaciji BiH, račune mogu platiti u Pošti bez provizije.

Opravdanje da su dva naplatna mjesta u gradu, u Rudarskoj i ovo u Ul. Vrapče  na Zlokovcu, osigurana za plaćanje računa bez provizije, teško će prihvatiti oni koji s maskom na licu, dišući poput riba na suhom, po sat vremena čekaju u redu da izmire građansku dužnost.

Možda bi, u ovoj situaciji bilo pošteno prema građanima da se otvore još dva mjesta, u istočnom i zapadnom dijelu grada, recimo na Sjenjaku ili u Slavinovićima i u Kreki, gusto naseljenim mjesnim zajednicama.

Od građana se traži da račune izmire na vrijeme, a u vrijeme pandemije virusa korona, bez obzira što jenjava, bar se tako čini, dovodi ih se u situaciju da i dalje pušu u vrat jedni drugima i čekaju da dođu do šalterskih službenica, koje također imaju maske na licu, ali bar sjede i ne strahuju od kiše.

Kad se pogledaju silni redovima, očito je, kao i pred bankama, da se sve manje vodi računa o socijalnoj, tojest, fizičkoj distanci.

Mogu li krizni štabovi o ovome povesti računa i na neki način pomoći građanima da kraće stoje redovima, tim prije što je u ovim redovima nedvojbeno najviše starijih osoba!? (tl – Foto: mpt)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here