Zabrana otuđenja cetinjskog manastira

Vlada Crne Gore donijela je odluku da Cetinjski manastir bude u rukama države. Takvu odluku Vlada je donijela dan uoči sjednice Skupštine Prijestonice Cetinje, na kojoj je planirano da se raspravlja o inicijativi građana za "vraćanje manastira u ruke Crnogorske pravoslavne crkve"

0
56
Glasanje o vraćanju Manasira u Cetinju Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi

Vlada je Upravi za katastar i državnu imovinu jučer naložila da bez odlaganja sprovedu odluku donesenu 2005. godine i u listu nepokretnosti za Cetinjski manastir umjesto Grada Cetinja upiše državu, piše rts.

Također, naloženo im je da u listu nepokretnosti unesu zabilješku otuđenja i opterećenja.

Takvu odluku Vlada je donijela dan uoči sjednice Skupštine Grada Cetinja, na kojoj je planirano da se raspravlja o inicijativi građana za vraćanje manastira u ruke nepriznate crnogorske pravoslavne crkve.

Uprava za katastar i državnu imovinu već je postupila po zaključku Vlade i upisala zabranu otuđenja na sve objekte i parcele koje koristi manastir Svetog Petra.

“Postupajući po Zaključcima Vlade Crne Gore, Uprava za katastar i državnu imovinu PJ Cetinje je izvršila zabilježbu otuđenja i opterećenja u „G“ listu predmetnog lista nepokretnosti”, piše u obavještenju koje je dostavljeno predsjednici Skupštine Cetinja Dejani Dizdar.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here