Za vojna skladišta Oružanih snaga BiH 160.000 eura

0
215

Ambasador Mađarske u BiH Kristijan Poša obavijestio je ministra odbrane u Savjetu ministara Sifeta Podžića da će mađarska Vlada putem Misije OEBS-a u BiH uložiti 160.000 evra za poboljšanje bezbjednosti skladišta naoružanja i municije koja su u posjedu Oružanih snaga BiH.

Poša je izrazio zadovoljstvo nivoom ostvarene saradnje sa Ministarstvom odbrane u Savjetu ministara, te je istakao realizovane aktivnosti u vezi sa Programom reformi koji je BiH dostavila u sjedište NATO-a Brisel, navodi se u saopštenju.

Podžić je informisao Pošu o aktivnostima koje ovo ministarstvo i Oružane snage BiH realizuju u vezi sa Programom reformi, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Na sastanku je razgovarano i o predstojećim aktivnostima u vezi sa ocjenjivanjem bataljonske borbene grupe lake pješadije, planirane od 21. do 25. septembra na poligonu za borbenu obuku Oružanih snaga BiH na Manjači.

Sagovornici su razgovarali i o poteškoćama u vezi sa pandemijom kovida 19 i umanjenom budžetu za odbranu.

Podžić je tom prilikom rekao da je Mininstarstvo realizovalo značajan broj aktivnosti i obaveza, te je izrazio očekivanje da će se ubrzo sve početi da se kreće u pozitivnijem pravcu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here