Za šta se sumnjiče Debevec i Mehmedagić

Istraga.ba prenosi da su "predsjednik Suda BiH Ranko Debevec i bivši direktor OSA-e Osman Mehmedagić osumnjičeni su za krivična djela zloupotreba položaja i krivotvorenje isprava"

Danas su uhapšeni bivši direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) Osman Mehmedagić i predsjednik Suda BiH Ranko Debevec.

Prvo je ministar sigurnsoti BiH, Nenad Nešić je potvrdio da su obojica uhapšeni, te da se  terete se za zloupotrebu položaja.

Oglasili su saopštenjem i iz Tužilaštva BiH .

– Po naredbi postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA, u popodnevnim satima, lišili su slobode Debevec Ranka, predsjednika Suda BiH i Mehmedagić Osmana, bivšeg direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije (OSA-OBA) BiH, navode i dodaju:

– Navedena lica sumnjiče se za krivična djela zloupotrebe položaja, povezana sa drugim krivičnim djelima iz Krivičnog zakona BiH. U interesu predmeta u ovom trenutku ne možemo davati više detalja ili informacija. saopštili su iz Tužilaštva BiH.

Istraga.ba prenosi da su “predsjednik Suda BiH Ranko Debevec i bivši direktor OSA-e Osman Mehmedagić osumnjičeni su za krivična djela zloupotreba položaja i krivotvorenje isprava”. Nezvanična saznanja također govore da su osumnjičeni za nelegalno prisluškivanje.

Obojica se trenutno nalaze u prostorijama SIPA-e.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *