Za povećanje bezbjednosti i kulture u saobraćaju dodijeljeno 40.000 KM

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Denis Bećirović potpisao je danas ugovore sa neprofitnim organizacijama i udruženjima za dodjelu namjenskih sredstava.

Naglasivši da su to namjenska sredstva, ministar Bećirović je  kazao da je iznos od 40.000 KM  raspoređen za projekte 29 udruženja  i neprofitnih organizaciji koje su u prethodnom periodu pokazale veliki nivo odgovornosti, te da je sigurnost u oblasti saobraćaja prioritet.

Kantonalno ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja već 13. godinu objavljuje javni poziv sa ciljem prikupljanja kvalitetnih ponuda iz oblasti povećanja bezbjednosti saobraćaja na području TK, unaprjeđenja rada stanica tehničkog pregleda te povećanja bezbjednosti saobraćaja kroz edukaciju djece u predškolskom i školskom uzrastu i edukaciji samih vozača, učesnika u saobraćaju na smanjenje ispušnih gasova i povećanja zaštite čovjekove okoline.

Pomoćnik ministra za saobraćaj Nenad Lukanović kaže da se finansiraju i projekti koji su vezani za poboljšanje usluga prijevoza putnika kroz autobusni i kroz taksi prijevoz kao i projekti kojima je cilj promocija biciklističkih i auto trka te obilježavanje značajnih datuma za saobraćaj.

Kroz ove programa do sada je isplaćeno više od 350.000 KM i realizovano više od 200 projekata koji su za cilj imali bezbjednost saobraćaja i povećanje saobraćajne kulture, saopćeno je iz Odjeljenja za informiranje TK. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *