Za mandatara FK Sloboda prijavilo se sedam kandidata, trojica su anonimni!

Fudbalski klub Sloboda danas se oglasio kratkim saopćenjem u kojem obavještavaju javnost kako su zaprimili još četiri prijave za novog mandatara UO FK Sloboda.

U pitanju su Ibrahim Ibrahimagić, Dejan Pavić i dvije prijave sa šireg područja TK gdje su iz Slobode zamoljeni da do konsultacija ne otkrivaju imena.

Do roka predviđenog za prijave, kandidaturu za mandatara UO podnijelo je ukupno sedam kandidata. Tri su anonimna, a nezvanično je među njima jedan iz sadašnjeg saziva UO.

Podsjetimo, ranije su prijave podnijeli Vinko Divković, Azmiru Husiću i jedan kandidata koji je zamolio da ostane anoniman dok ne obavi konsultacije.

Iz Slobode su poručili da će se do kraja sedmice obaviti razgovor sa svim kandidatima. Nakon toga će se donijeti konačna odluka u najkraćem mogućem roku.

Podsjetimo, Sloboda je na hitnoj sjednici Skupštine održanoj 31. maja ostala bez predsjednika. Elmir Šećerbegović podnio je ostavku na tu funkciju nakon što su Tuzlaci ispali iz Premijer lige BiH. Skupština je usvojila ostavku i na taj način razriješila Upravni odbor.

U Slobodi je poslije ispadanja iz Premijer lige BiH ostalo svega šest igrača s profesionalnim ugovorima. Izvjesno je da će Slobodu napustiti Eldar Mehmedović, mladi reprezentativac BiH koji je na radaru mnogih klubova. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *