Wizz Air obustavlja letove s aerodroma u Tuzli

0
720

Wizz Air, zbog pooštravanja mjera bh. vlasti, a uslijed širenja zaraze koronavirusom, obustavlja sve letove iz i prema Tuzli.

Kako navode iz oave aviokompanije, odluka će se primjenjivati od 17. marta do 3. aprila 2020. godine.

– Putnici sa rezervacijama pogođeni ovim obustavama letova automatski će biti obaviješteni putem e-maila, u slučaju da su bukirali let direktno na wizzair.com ili putem mobilne aplikacije ove aviokompanije. 120 posto prvobitne cijene koju su platili automatski će se prenijeti na WIZZ račune kupaca, a taj iznos će moći iskoristiti u naredna 24 mjeseca za kupovinu proizvoda i usluga Wizz Aira. Putnici se također mogu odlučiti za povrat gotovine, što će potrajati duže, a o svim potrebnim koracima za bankovni transfer ili prenos novca na bankovnu karticu bit će informisani u posebnom e-mailu. U ovom slučaju kupci će moći dobiti samo 100 posto prvobitne cijene. Putnici koji su letove rezervisali putem turističkih agencija, uključujući i turističke agencije putem interneta, trebali bi stupiti u kontakt sa kompanijama od kojih su kupili karte, stoji u saopćenju Wizza Aira.

Wizz Air se iskreno izvinjava zbog poremećaja koje bi zabrana putovanja mogla donijeti kupcima i uvjerava ih da su sigurnost i dobrobit putnika glavni prioritet aviokompanije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here