Vulin zabranio Selmi Bajrami ulazak u Srbiju, pa je ona danas vraćena na sarajevski aerodrom

Vulin je potvrdio da je on zabranio Selmi Bajrami ulazak u Srbiju

Bh. pjevačicu Selmu Bajramu policijski organi Srbije danas su zadržali na aerodromu u Beogradu.

Kako prenosi Tanjug, pozivajući se na  sigurnosne strukture Sebije, Bajrami je ukrcana u avion kojim je vraćena u Sarajevo.

Podsjetimi, portal Vijesti.ba je kontaktirao Selmu Bajrami. Javila nam se na prvi poziv ali je prešutjela na naše pitanje o zadržavanju, nakon čega je veza prekinuta. Na upućene poruke nije bilo odgovora. 

Podsjećamo, bh. pjevačica našla se u centru pažnje zbog snimka sa jedne privatne zabave, na kojoj je otpjevala albansku pjesmu uz gestikulaciju dvoglavog orla.

Snimak je u javnost procurio nekoliko mjeseci nakon nastajanja i pokrenuo je brutalan linč u kojem su, očekivano, prednjačili srbijanski mediji i tamošnja javnost, koja je tražila da se Selmi Bajrami čak zabrani i ulazak u ovu zemlju.

Bivši šef srbijanske Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin je potvrdio da je on zabranio Selmi Bajrami ulazak u Srbiju.

On je za Tanjug rekao da svaki pjevač koji bi se slikao sa pozdravom “Sieg Heil” (nacitičko salutiranje, op.pr.) teško da bi održao koncert u Izraelu, zbog čega ne vidi zašto bi pokazivanje simbola “Velike Albanije” bilo “preporuka za estradnu karijeru u Srbiji”.

“Ne možete pokazivati simbole ‘Velike Albanije’ i uzimati novac u Srbiji. Kome je ‘Velika Albanija’ ponos, Srbija ne treba da bude tezga. Kao što sam rekao, dok sam služio Srbiji kao direktor BIA izdao sam jedan broj naredbi koje se odnose na sve one koji gaze dostojanstvo Srbije i našeg naroda. Ne znam koje naredbe su ostale na snazi, ali najbolje da izdajnici i oni koji misle da se može nekažnjeno pljuvati po Srbiji to sami provjere”, izjavio je Vulin.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *