Vukanović otkrio: Dodikov advokat priprema Zakon o medijima

Lider Liste za pravu i red i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović je u Pressingu je sinoć kazao da je dobio informaciju da se priprema Zakon o medijima, koji bi trebao biti na sljedećoj sjednici. 

nebojsa vukanovic zakon mediji dodik rs
Nebojša Vukanović (Foto: Arhiva)

“Zanimljivo je da jedna od stvari koji je predoložio Jeremić da se nevladinim organizacijama zabrani da se bave pisanjem medijima, što pokazuje koji je stvarni cilj portala i medija. Zakon će biti uperen protiv njih. Taj zakon priprema advokat Bumbić, advokat Milorada Dodika i sve je jasno”, rekao je.

Zakon o nevladinim organizacijama, da li će proći, pitamo. Navodi da je u fazi nacrta, te slijedi javna rasprava, pa konačni prijedlog.

“To je besmislen zakon. Dvije milijarde je su došle do Republike Srpske različitim projektima najviše od Evropske unije i nema škole u RS čiju obnovu nisu finansirali Bugaraska, Italija…“, navodi Vukanović.

Komentarišući Zakon o kriminalizaciji klevete, kaže, to je jedan dio tog mozaika gdje se bh. entitet RS pretvara u Sjevernu Koreju u Evropi.

Poručio je da je najvažnija stvar da riješe tehničke izmjene Izbornog zakona.

“Ukoliko međunarodna zajednica ne želi da bude saučesnik u razaranju, onda će izvršiti dovoljno pritiska. Svako ko je protiv ovog zakona predstavlja se kao pljačkaš glasova”, istaknuo je Vukanović. (tl)

Podijeli

One comment

  1. Meni je nevjerovatno da se toliko medijskog prostora daje još 1 prononsiranom četniku, genocidoljubu i neprijatelju BiH.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *