Vučić proglasio pobjedu SNS-a, dobili više od 63 posto glasova

0
394
Lider Srpske napredne stranke (SNS) i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić proglasio je pobjedu na parlamentarnim izborima u Srbiji kazavši kako je SNS “pobijedio i tamo gdje nikad ranije nije pobijedio”.

Obraćajući se javnosti iz izbornog štaba SNS-a u Novom Beogradu, a nakon zatvaranja birališta i prvih preliminarnih rezultata prema kojima je SNS osvojio više od 63 posto glasova, Vučić je kazao kako je ovo historijski trenutak stranke na čijem je čelu.
“U politici sam dugo, ali nikada ovaj trenutak nisam doživio. Večeras smo dobili ogromno povjerenje naroda, najveće ikada u Srbiji, u uslovima kada je malo ko u to vjerovao. Dobili smo veliko upozorenja naroda da moramo biti još ozbiljniji, odgovorniji i marljiviji te da moramo napraviti najbolje moguće rezultate za naš narod i naše građane. Mi smo večeras na nešto manje od 3,3 miliona građana Srbije koji su izašli na izbore dobili više od dva miliona glasova”, rekao je Vučić.

Lider SNS-a ahvalio se građanima Srbije koji su, kako kaže, izašli na izbore uprkos lošim vremenskim uslovima i pokušajima drugih da ih zastraše koronom. (ag)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here