Vrijeme: Umjereno oblačno i sunčano

0
209
Svi novozaraženi evidentirani su u Tuzli (Foto: Arhiva TL)

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je i magle.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica -1 stupnja, Sokolac 0, Drvar 2, Grude i Livno 3, Ivan Sedlo, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 4, Bihać, Bugojno, Prijedor, Široki Brijeg i Srebrenica 5, Banja Luka, Doboj, Jajce i Zenica 6, Bijeljina 7, Gradačac i Zvornik 10, Trebinje 11, Mostar i Neum 13 stupnjeva.

Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u zapadnim i sjeverozapadnim dijelovima. Po kotlinama i uz riječne tokove bit će magle. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje do 22 stupnja.

Povoljne biometeorološke prilike, duži sunčani intervali i postepeni rast temperatura zraka, pozitivno će djelovati na opštu sliku. Manje poteškoće su moguće u jutarnjim satima, pretežno zbog prohladnog vremena i mjestimične pojave magle u unutrašnjosti. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti sa odmicanjem dana.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here