Vrijeme: Umjereno do pretežno oblačno, sa kišom

0
351
nakon torpskih vrucina od sutra u bih stize promjena vremena
Ugodne temperature se očekuju i naredne sedmice (Foto: Arhiva TL)

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 7 stupnjeva, Zenica 13, Ivan Sedlo 14, Livno i Sarajevo 16, Bihać, Bugojno, Grude, Jajce i Tuzla 17, Gradačac 19, Mostar i Sanski Most 20, Stolac 21, Neum 22 stupnja.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim područjima. Tokom dana u većem dijelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine se očekuju u Hercegovini. Očekivana količina padavinau tim dijelovima je uglavnom između 20 i 50 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno može pasti i do 80 litara. U ostatku zemlje veći dio dana slabija kiša. Više padavina od večernjih sati i tokom noći na subotu. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stupnjeva.

Tmurno vrijeme, praćeno padavinama, uslovljava nepovoljnu biometeorološku prognozu. Reumatičari bi mogli imati jače bolove, a moguće su i tegobe poput glavobolje, promjene raspoloženja, nesanice. Tokom dana, nešto ugodnije i djelimično stabilnije će biti u Bosni, u odnosu na Hercegovinu, gdje će jači udari juga dodatno praviti probleme osjetljivim osobama. Sa približavanjem noći i zahlađenjem, opšta slika će biti lošija u cijeloj zemlji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here