Vrijeme u naredna četiri dana: Naoblačenje, kiša, olujni udari…

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C
Tuzla, ilustracija, retrovizor, vrijeme
Vrijeme će se u naredna četiri dana osjetno promijeniti (Foto: Ilustracija, tl)

U Bosni i Hercegovini jače naoblačenje sa zapada će usloviti kišu, jače pljuskove i grmljavinu.

Vjetar jak južnog smjera, sa olujnim udarima. Na planinama se očekuju i orkanski udari juga. U poslijepodnevnim satima postepeno smanjenje oblačnosti, prestanak padavina i slabljenje vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U Sarajevu pretežno oblačno sa kišom. Poslije podne prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 19°C.

U subotu, 4.11.2023., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i promjenljivo vrijeme, povremeno sa slabim lokalnim pljuskovima, češćim na području Hercergovine. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.

U nedjelju, 5.11.2023., u Bosni i Hercegovini ponovo jače naoblačenje sa zapada koje će usloviti kišu, pljuskove, grmljavinu i vjetrovito vrijeme. Očekuje se jako jugo sa olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C.

U ponedjeljak, 6.11.2023., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i promjenljivo vrijeme, povremeno sa slabim lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *