Vrijeme: Sunčano, za Tuzlu upaljen žuti meteoalarm

0
39

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 10; Zvornik 14; Bugojno i Sokolac 15; Ivan Sedlo 16; Sarajevo 17; Prijedor i Tuzla 19; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj, Gradačac i Sanski Most 20; Grude i Livno 21; Široki Brijeg 24; Trebinje 26; Neum 27; Mostar 28°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C, na jugu zemlje do 37°C. Federalni Hidrometeorološki zavod je za područje Tuzle izdao žuti meteoalarm zbog visokih temperatura zraka.

Tokom prijepodneva će biti malo ugodnije, dok bi u nastavku dana, usljed visokih temperatura, kod hroničnih bolesnika i meteoropata moglo doći do izraženijih tegoba, stoga je preporučljivo suzdržati se od pretjeranih aktivnosti i reducirati boravak na otvorenom. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od štetnog sunčevog zračenja i vrućine.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here