Vrijeme: Sunčano uz umjerenu oblačnost

0
156

Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblaka bilo je u sjeverozapadnim dijelovima.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 14 stupnjeva, Ivan Sedlo i Sokolac 15, Bugojno i Srebrenica 16, Zvornik 17, Drvar, Jajce i Sarajevo 18, Livno, Sanski Most i Tuzla 19, Banja Luka, Bihać i Grude 20, Doboj i Gradačac 21, Široki Brijeg 22, Trebinje 23, Mostar 25, Neum 28 stupnjeva.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Povećanje oblačnosti sa zapada u noći na utorak. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36, na jugu zemlje do 38 stupnjeva.

Nastavlja se period relativno nepovoljnih biometeoroloških prilika, uslovljen visokim temperaturama tokom dana i manjkom svježine u noćnim satima. Hronični bolesnici trebali bi maksimalno reducirati boravak na otvorenom. Neophodno je provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja, a planirane aktivnosti obavljati u prijepodnevnim satima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here