Vrijeme: Sunčano uz umjerenu oblačnost

0
208

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblaka bilo je u Krajini.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 9 stupnjeva, Bugojno i Ivan Sedlo 12, Drvar i Jajce 13, Bihać, Sanski Most i Sarajevo 14, Livno 15, Zenica 16, Tuzla 17, Grude, Široki Brijeg i Stolac 20, Mostar i Neum 22 stupnja. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 948 milibara, za 6 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne postoji mala vjerovatnost za slabe lokalne pljuskove u centralnoj i istočnoj Bosni. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 26 do 33 stupnja.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilno i sunčano vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene u prvom dijelu dana, tokom poslijepodneva preporučljivo je biti oprezniji i djelimično reducirati aktivnosti. Neophodno je provoditi mjere zaštite od UV zračenja. Opšta slika će biti nešto lošija na sjeveru zemlje, uglavnom zbog povremeno izraženije naoblake.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here