Vrijeme: Sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana

0
175

Jutros je na zapadu i sjeverozapadu Bosne oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U ostatku naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 14; Bugojno 16; Drvar, Ivan Sedlo, Zenica 17; Bihać, Sanski Most, Sarajevo 19; Grude, Široki Brijeg, Tuzla 20; Mostar 21; Livno 23; Gradačac 25;

Danas će na istoku, sjeveroistoku Bosne i u Hercegovini prije podne preovladavati sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje tokom dana. U ostatku zemlje pretežno oblačno. Kiša, pljuskovi i grmljavina očekuju se na zapadu i sjeverozapadu Bosne, a prema kraju dana ili u večernjim satima u većini područja. Obilnije padavine u Krajini i dijelovima centralne Bosne. Vjetar slab do umjeren, u većem dijelu Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 24 do 30, na istoku i sjeveroistoku Bosne do 32. U Hercegovini dnevna temperatura zraka od 30 do 34 °C.

Pogoršanje vremena, koje će se postepeno širiti sa zapada prema ostatku zemlje, uslovljava lošiju opštu sliku. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda. Hronični bolesnici trebali bi umanjiti aktivnosti. Sa noćnim satima, biometeorološke prilike dodatno će se pogoršati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here